Gumice za kosu ili stylish modni dodatak?

Gumice za kosu ili stylish modni dodatak?

Gumice za kosu ili stylish modni dodatak?

Iako je 2020. bila izazovna godina za sve nas, bila je još veći izazov za našu kosu. Neki od nas su se odlučili na samostalno šišanje kuhinjskim škarama (što svakako nije moglo poći po krivu), dok su neki shvatili da je karantena odlična prilika za bojanje kose u intrigantne boje. Ipak, mnogi su se odlučili za opciju puštanja kose i čekanja prvog slobodnog termina kod frizera – što nije bilo lako dočekati. Spas smo pronašli u ladicama među mnogim četkama, priborima, ukrasima: uvijek moderna gumica za kosu. Ali jeste li se ikad zapitali kako smo uopće došli do tog čudesnog izuma koji je olakšao život mnogima? Odgovor će Vas možda iznenaditi.

Koristan alat ili simbol bogatstva?

Vraćamo se u 19.stoljeće kad se tadašnja gumica za kosu radila od kože, a primarno je bila namijenjena muškarcima kojima je smetala duga kosa u svakodnevnom životu.  Žene su češće koristile šarene vrpce koje su im povezivale kosu, u to vrijeme je to bio statusni simbol mlade neudane žene (udane su žene ipak morale još čekati svoj trenutak za podizanje kose). Guma kao materijal postaje sve više korištena te se stvara prva gumica za kosu u obliku u kakvom ju poznajemo danas, ali je imala veliku manu: “čupanje” kose. Naime, tad su takvi ukrasi rađeni od čiste industrijske gume koja je vukla vlasi kose i mnogima prouzročila velike borbe s očuvanjem zdravlja vlasišta.

Sredinom 20. stoljeća stiže napredak u obliku tkanine koja prekriva gumu i time više ne vuče kosu. Naravno, takav revolucionaran potez je potaknuo mnoge da smisle svoju verziju moderne gumice za kosu. Tada gumica za kosu počinje imati veliku prisutnost u svijetu mode: postaju izričaj vremena.

Set raznobojnih gumica kao idealan modni dodatak!

Na tržištu se pojavljuju različite vrste, boje, oblici, s ukrasima ili bez njih. Čar gumice za kosu je njena multifunkcionalnost: možete ju nositi dok vježbate kako biste podignuli kosu, u ljetno vrijeme kad svaki izlazak iz kuće znači valove vrućine ili kao modni dodatak koji je sve više i više bitan za svakodnevni izgled.

Gumice s kristalima su savršena kombinacija nakita i modnog dodatka. Nosite ih kao narukvicu koja će dovesti svaku modnu kombinaciju do savršenstva. U trenutku kad Vam kosa zasmeta, narukvica postaje praktična gumica za kosu. Set gumica za kosu idealno je rješenje za sve modne problem: odaberite onu koja najviše odgovara današnjem raspoloženju i izađite u svijet s idealnim modnim dodatkom!

tri gumice za kosu u sivim tonovima TRI GUMICE ZA KOSU S PRIVJESCIMA modne gumice za kosu s pivjescima set gumica za kosu u smeđoj boji

Podijelite ovu objavu