srp. 13

Zašto žene vole nakit?

Nije tajna da se žene vole osjećati lijepo, stoga često izabiru nakit koji privlači pažnju, ali može sakriti i nedostatke. Noseći ga, žene prije svega izražavaju svoju osobnost i stil, a vrlo često i vlastito raspoloženje. Brojni su razlozi zbog kojih žene vole nakit, a ovo su samo neki od njih:

Moć i status

Uvriježeno je mišljenje da se nakit tradicionalno nosi i kupuje kako bi osoba koja ga nosi pokazala svoju moć ili status. U današnje vrijeme nakit se nosi na različite načine, a izbor je zaista neizmjeran. Kakve god bile vaše preferencije, psiholozi se slažu da je odabir nakita pravi način da se razlikujemo od drugih. Stoga, ukoliko težite autentičnom modnom izričaju, nakit je zasigurno element koji će „odigrati“ važnu ulogu u vašim modnim avanturama.

Crystal Vision naušnice sa Swarovski kristalima “Ilina” 

Samopouzdanje

Sve se žene žele osjećati samopouzdano, međutim da li to baš svim damama polazi za rukom? U nedostatku dostatne doze samopouzdanja, žene često posežu za nakitom kako bi njime naglasile svoju fizičku, ali i unutarnju ljepotu. Elegantan, moderan ili tradicionalan, nakit zaista čini čuda kada je u pitanju vizualni dojam žene. Prekrasna ogrlica ili upečatljive naušnice itekako će promijeniti njezinu odjevnu kombinaciju, no i više od toga.  Nakit će promijeniti i način na koji se žena osjeća te pozitivno utjecati na njezino samopouzdanje.

 

Crystal Vision lančić s privjeskom sa Swarovski kristalima “Fine rocks” 

Emotivna vrijednost

Za većinu žena nakit, osim očite materijalne vrijednosti, nosi i onu drugu, puno važniju, emotivnu vrijednost. Upravo iz tog razloga žene posvećuju puno pažnje izboru nakita za poklon, ali s jednakom pažnjom i ljubavlju i nose nakit koji su dobile na poklon od drage osobe. Nakit tako nije puki predmet koji stavljamo oko ruke ili vrata. Nakit je vidljivo utjelovljenje naših osjećaja i dragih uspomena.

Crystal Vision narukvica sa Swarovski kristalima “Lovely”

Nagrađivanje same sebe

Nije tajna da žene vole kada im se poklanja nakit, no jednako tako one vole i same sebe nagraditi željenim komadom nakita. Svako životno postignuće je slađe kada ga obilježimo nakitom koji će  ovjekovječiti trenutak uspjeha kojeg se zauvijek želimo sjećati. A žene, baš kao i muškarci, imaju potpuno pravo nagraditi sami sebe i proslaviti svaki svoj uspjeh. Pa i onaj najmanji!